Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Fast PVC fönster - Fjäll

Fast PVC fönster tillverkat av underhållsfri, nyproducerad PVC. Här är fönstret för dig som vill ha ett designat fönster med raka linjer i skandinavisk design. 


Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
772 kr
Riktpris: 1 402 kr
Du sparar 630 kr!
(618 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid (vanlig vit) 4-6 veckor. Övrigt 6-8 veckor.
Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Serie
Glas
Utrustningspaket
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval

Fast-i-Fast

Större mått krävs för att kunna välja detta

U-värde & profil

Fast-i-fast: Väljer du fast-i-fast linjerar du dina fasta fönster med dina öppningsbara och skapar ett enhetligt intryck. Du kan också välja fast-i-fast till skjutpartier för att linjera de fasta och öppningsbara delarna.

Inga extra tillval

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+20

Varmkantslist

Nej
Ja
+50
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Glas

Standard
Frostat
+18
Cotswold
+14
Smutsavvisande
+27

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+16
Utvändigt
+16
Båda sidor
+32

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+16
Utvändigt
+21
Båda sidor
+37

Rullgardin

Nej
Rullgardin
+701

Tätningslist

Grå

Spår för fönsterbleck

Nej
Ja
+186
Vy:
 

Fast fönster tillverkat av underhållsfri PVC och ingår i vår serie Fjäll. Uppbyggt av ett 6-kammarsystem med tre tätningslister och med extremt kraftig stålförstärkning för hög säkerhet och stabil konstruktion. Här är fönstret för dig som vill ha ett designat fönster med raka linjer i skandinavisk design. Alla fönster i ditt hem behöver kanske inte vara öppningsbara, samt att det kan vara bättre ekonomiskt att inte ha alla fönster öppningsbara då fasta fönster är billigare samt att det är tätare och risken för värmeförlust minskar. Ett fast fönster passar även bra som ett komplement till öppningsbara fönster eller fönsterdörrar för dig som vill ha in extra mycket ljusinsläpp. Vill du linjera dina fönster så att man inte ser skillnad på de öppningsbara och fasta? Välj ”Fast-i-fast” som tillval.  SP testat och P-märkt. Utrusta ditt fönster med våra utrustningspaket ”Design & Prestanda” eller ”Förenklat Montage”. 

Smyga för superslimmade karmar
Då karmen är bredare än de övriga serierna är den konstruerat för att karmens utsida ska smygas bort. Det gör att man får ett extremt slimmat fönster på fasaden utsida där i princip enbart glaset syns. Perfekt för dig som bygger nytt och vill ha minimalistiskt utseende.

Fast-i-fast
För dig som vill linjera dina fasta fönster med dina öppningsbara fönster finns alternativet ”Fast-i-fast”. Det är helt enkelt en båge placerad i en karm som ser ut som ett öppningsbart fönster men som saknar handtag och mekanik. Detta fönster passar utmärkt för dig som vill ha fasta fönster intill öppningsbara och få en helhetskänsla där alla fönster har samma dimensioner och proportioner.

Måttanpassa utan extra kostnad
Anpassa ditt fönster efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa ditt fönster i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt karmen för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på ditt fönster
Fönstret ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att fönstret bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden. Väljer du inte urfräst spår för fönsterbleck rekommenderar vi att dra av 30 mm på höjden då fönsterblecket monteras i karmens underkant och måste ha tillräckligt fall.

U-värde
Då fönstret är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,78 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0 vilket gör att du får ett fönster som är betydligt mer isolerad och bra mycket bättre än bygghandelns sortiment. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Kulörer
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Observera att även om du önskar vit kulör så går detta att lackera i matt vit lack. Snyggt och elegant på denna fönstermodell. Kan även folieras i olika kulörer. 

Glas
Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Fönster är som standard inte utrustade med personsäkerhetsglas.

Garanti
30 års garanti på kulörbeständighet på PVC vit
10 års garanti på övriga kulörer och konstruktion

Montering av fasta PVC fönster
Fasta PVC fönster monteras med karmfästen. Montera fast karmfästena på karmens utsida och vrid 90 grader så att karmfästet pekar inåt. Karmfästet skruvas fast med en 25mm självborrande montageskruv i karmen. Placera karmfästena 15cm från ovan och underkant på karmens sidor.  Fönster med större breddmått bör ha fler karmfästen. Till ett fönster på 10x11 medföljer 8 st karmfästen (värde 160 kr).

Skötselråd
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Fjäll 6-kammarsystem
Tätning: 3 tätningslister

Dimensioner
Karmdjup: 76mm
Profilhöjd: 74mm 

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. TMP4/16Ar/Float4. Stålkantlist. U-värde 1,1/kvm
3-glas: 48mm glaskassett. TMP4/18Ar/Float4/18Ar/TMP4. Stålkantlist. U-värde 0,5/kvm

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,2
3-glas: 0,78

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB

 

Prestandadeklaration 3-glas 48mm