Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Öppningsbart 1-luft PVC fönster - Fjäll

Inåtgående sidohängt PVC fönster med vädringsfunktion (Dreh-Kipp). För dig som vill ha ett designat fönster med raka linjer i skandinavisk design. 

Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
1 633 kr
Riktpris: 2 969 kr
Du sparar 1 336 kr!
(1 307 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid (vanlig vit) 4-6 veckor. Övrigt 6-8 veckor.
Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Serie
Glas
Utrustningspaket
Hängning
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Inga extra tillval

Vit

Synliga beslag

StålkantslistVarför ska du välja detta paketet?

Förenklat montage (rekommenderas)219 kr

Urfräst för fönsterbleck
186 kr

Infästning med karmhylsa
219 kr


Värde 405kr!
Du sparar 186 kr!

Varför ska du välja detta paketet?

Hängning sett inifrån

Vänster
Höger
Hängningen anger vilken sida gångjärnet sitter på. Då fönstret är inåtgående och sidohängt ses hängningen inifrån. Handtag monteras på alla bågar.

Exempel: Ett högerhängt fönster har handtaget på vänster sida (sett inifrån)

Handtag

Vit
Ingår utan kostnad
F1 Silver Secustic
+165
F9 Mörksilver Secustic
+165
F1 Silver Låsbart
Secustic
+354
Vitt Låsbart Secustic
+354
Brun Secustic
+165
Mörk Guld Secustic
+165
För barnfamiljer har vi KISI handtag för PVC med 2 tryckknappar som fungerar som en diskret barnsäkring och som är lätt att montera. Genom att välja KISI som ett komplement till dina handtag, slipper du oroa dig för att ditt barn öppnar upp fönstret otillåtet själv.
Silver med
barnspärr (Kisi)
+331
F9 Mörksilver
med knapp
+354
Oliv Secustic
+165
Vitt med knapp
+354
Silver med knapp
+354
Brunt med knapp
+354
Handtag monteras på alla bågar.

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+57

Varmkantslist

Nej
Ja
+85
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Glas

Standard
Frostat
+52
Cotswold
+39
Smutsavvisande
+77

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+46
Utvändigt
+46
Båda sidor
+92

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+46
Utvändigt
+59
Båda sidor
+105

Persienn

Nej
Persienn
+441

Rullgardin

Nej
Rullgardin
+866

Beslag

Standard

Infästning med karmhylsa

Nej
Ja
+219

Spår för fönsterbleck

Nej
Ja
+186

Tätningslist

Grå
Vy:
 

Inåtgående sidohängt fönster med tilt-funktion tillverkat av underhållsfri PVC. Ingår i vår serie Fjäll. Det här är fönstret för dig som vill ha ett designat fönster med raka linjer i skandinavisk design. Fönstret kan sättas i tilt-läge för optimal vädring. Perfekt på vintern när det är kallt och man vill undvika kallras som kyler ner golvet. Då fönstret öppnas inåt är det enkelt att putsa glaset. Ett fönster från serien Fjäll är vårt mest isolerade fönster. Perfekt för dig som bygger nytt eller helt enkelt ställer extra högt krav på isolering. Uppbyggt av ett 6-kammarsystem med tre tätningslister och med extremt kraftig stålförstärkning för högre säkerhet och stabilare konstruktion. Fönsterbågen är utrusade med flertalet tryckbeslag samt två säkerhetsbeslag som gör att trycket mellan karm och båge blir starkt och tätt för bästa tänkbara isolering. Fönstren håller även hög inbrottssäkerhet som standard då det är svårt att forcera dessa tryckpunkter och säkerhetsbeslag. SP testat och P-märkt. Utrusta ditt fönster med våra utrustningspaket ”Design & Prestanda” eller ”Förenklat Montage”. 

Smyga för superslimmade karmar
Då karmen är bredare än bågen är detta fönster konstruerat för att karmens utsida ska smygas bort. Det gör att man får ett extremt slimmat fönster på fasadens utsida där i princip bara fönsterbågen syns. Perfekt för dig som bygger nytt och vill ha minimalistisk design.

Måttanpassa utan extra kostnad
Anpassa ditt fönster efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa ditt fönster i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt karmen för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på ditt fönster
Fönstret ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att fönstret bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden. Väljer du inte urfräst spår för fönsterbleck rekommenderar vi att dra av 30 mm på höjden då fönsterblecket monteras i karmens underkant och måste ha tillräckligt fall.

Dolda beslag / gångjärn
Vi rekommenderar dolda beslag på fönstret då det ger ett bättre utseende och gör det enklare att smyga insidan runt fönstret. Det gör även att du kan smyga bort ännu mer av karmen. Observera att dolda beslag begränsar fönsteröppningen till 90 grader. Detta är dock aldrig några problem då man vädrar med tilt-funktionen.

U-värde
Då fönstret är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,78 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0 vilket gör att du får ett fönster som är betydligt mer isolerad och bra mycket bättre än bygghandelns sortiment. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas
Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Fönster är som standard inte utrustade med personsäkerhetsglas.

Kulörer
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Observera att även om du önskar vit kulör så går detta att lackera i matt vit lack. Snyggt och elegant på denna fönstermodell. Kan även folieras i olika kulörer. 

Garanti 
30 års garanti på kulörbeständighet på PVC vit 
10 års garanti på övriga kulörer och konstruktion

Skötselråd
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Fjäll 6-kammarsystem
Tätning: 3 tätningslister
Beslag: Synliga

Handtag: Vitt

Dimensioner
Karmdjup: 76mm
Karm: 74mm
Profilhöjd (karm + båge): 116mm

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. TMP4/16Ar/Float4. Stålkantlist. U-värde 1,1/kvm
3-glas: 48mm glaskassett. TMP4/18Ar/Float4/18Ar/TMP4. Stålkantlist. U-värde 0,5/kvm

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,2
3-glas: 0,78

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB


Prestandadeklaration 3-glas 48mm