Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Fast PVC fönster - Norrsken

Fast PVC fönster från vår serie Norrsken. Med vår serie Norrsken har vi valt att göra om det klassiska skandinaviska träfönstret med smala karmar, till underhållsfri PVC.

Pris (inkl.moms):
1 000 kr
Riktpris: 1 999 kr
Du sparar 999 kr!
(800 kr ex. moms)
Alltid 50% på nätet!

Beställningsvara. Normal leveranstid (vanlig vit) 4-6 veckor. �vrigt 6-8 veckor.
Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Serie
Glas
Kulör
Spröjs
Tillval

Fast-i-Fast

Vanlig karm
Fast-i-fast
+500

U-värde & profil

Fast-i-fast: Väljer du fast-i-fast linjerar du dina fasta fönster med dina öppningsbara och skapar ett enhetligt intryck. Du kan också välja fast-i-fast till skjutpartier för att linjera de fasta och öppningsbara delarna.

Kulör

Invändig kulör
Utvändig kulör
Namn
Standard Vit PVC
RAL
9016
Pris
0:-
Art-nr
White
Slät
Standard Vit PVC


Lack
Vit lack
Röd lack
Grå lack
Antracitgrå lack
Brun lack
Svart lack


Valfri RAL-lack
Valfri RAL

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+50

Varmkantslist

Nej
Ja
+77
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Glas

Standard
Frostat
+47
Cotswold
+35
Smutsavvisande
+70

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+41
Utvändigt
+41
Båda sidor
+82

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+42
Utvändigt
+54
Båda sidor
+96

Tätningslist

Grå
Vy:
 

Norrsken
Är du ute efter klassiskt utåtgående fönster men vill ha ett underhållsfritt alternativ? Då är Norrsken något för dig. Med vår serie Norrsken har vi valt att göra om det klassiska skandinaviska träfönstret med smala karmar, till underhållsfri PVC. Detta för att du ska kunna njuta av dina fönster så länge som möjligt utan att behöva skrapa och måla om dina fönster. Med superb isolering och modern teknik får du ett underhållsfritt modernt fönster i klassisk design. Passar perfekt som kultur-fönster i både nya som gamla fastigheter där man vill bevara den gamla karaktären. Det är i princip omöjligt att se skillnaden på ett kultur-fönster i trä och med våra PVC fönster från vår serie Norrsken. Fönstret är uppbyggt med kraftig stålförstärkning för hög styvhet, har hög finish och ger känslan av en exklusiv produkt

Vill du behålla känslan av äkta trä och svensk tradition, men slippa underhåll rekommenderar vi att du väljer Norrsken.

Fast Fönster
Alla fönster i ditt hem behöver kanske inte vara öppningsbara, samt att det kan vara bättre ekonomiskt att inte ha alla fönster öppningsbara då fasta fönster är billigare samt att det är tätare och risken för värmeförlust minskar. För dig som vill ha ett klassiskt fönster men vill slippa underhållet är ett fast fönster från vår serie Norrsken ett bra alternativ för dig. Det är ett enkelt och stilrent fönster och som ger dig mer ljusinsläpp och bygger endast 42mm. Ett fast fönster passar även bra som ett komplement till öppningsbara fönster eller fönsterdörrar för dig som vill ha in extra mycket ljusinsläpp.

Vill du linjera dina fönster så att man inte ser skillnad på de öppningsbara och fasta? Välj ”Fast-i-fast” som tillval.

Fast-i-fast
För dig som vill linjera dina fönster med de öppningsbara fönsterna finns alternativet ”Fast-i-fast”. Det är helt enkelt en båge placerad i en karm som ser ut som ett öppningsbart fönster men som saknar handtag och mekanik. Detta fönster passar utmärkt för dig som vill ha fasta fönster intill öppningsbara och få en helhetskänsla där alla fönster har samma dimensioner och proportioner.

Skötselråd
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Glaset putsas med vanlig fönsterputs. Undvik smuts och grus som kan repa glaset.

Montering av fasta PVC fönster
Fasta PVC fönster monteras med karmfästen. Montera fast karmfästena på karmens utsida och vrid 90 grader så att karmfästet pekar inåt. Karmfästet skruvas fast med en 25mm självborrande montageskruv i karmen. Placera karmfästena 15cm från ovan och underkant på karmens sidor.  Fönster med större breddmått bör ha fler karmfästen.

Till ett fönster på 10x11 medföljer 8 st karmfästen (värde 160 kr).


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Norrsken 5-kammarsystem
Tätning: 2 tätningslister

Dimensioner
Karmdjup: 120mm
Profilhöjd: 42mm 

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. U-värde 1,1
3-glas: 36mm glaskassett. U-värde 0,7

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,4
3-glas: 1,1

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB