Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Inåtgående fönsterdörr PVC - Fjäll

Inåtgående fönsterdörr tillverkat av underhållsfri, nyproducerad PVC i ytterhöljet och återvunnen PVC i kärnan. Har samma profilsystem som öppningsbara fönster. 

Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
3 022 kr
Riktpris: 6 043 kr
Du sparar 3 021 kr!
(2 418 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid  6-8 veckor. Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Bröstning (Dm)
Serie
Glas
Utrustningspaket
Hängning
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Inga extra tillval
Design & prestanda (rekommenderas) 995 kr

Dolda beslag
495 kr

Låg tröskel
578 kr

Varmkantslist
197 kr


Värde 1270 kr!
Du sparar 275 kr!

Varför ska du välja detta paketet?

Förenklat montage (rekommenderas)199 kr

Urfräst för fönsterbleck
169 kr

Infästning med karmhylsa
199 kr


Värde 368kr!
Du sparar 169 kr!

Varför ska du välja detta paketet?

Sett inifrån.

Hängning sett inifrån

Vänster
Höger
Hängningen anger vilken sida gångjärnet sitter på. Då fönstret är inåtgående och sidohängt ses hängningen inifrån.

Exempel: Ett högerhängt fönster har handtaget på vänster sida (sett inifrån)

Handtag

Vit
Ingår utan kostnad
F1 Silver Secustic
+150
F9 Mörksilver Secustic
+150
F1 Silver Låsbart
Secustic
+321
Vitt Låsbart Secustic
+321
Brun Secustic
+150
Mörk Guld Secustic
+150
För barnfamiljer har vi KISI handtag för PVC med 2 tryckknappar som fungerar som en diskret barnsäkring och som är lätt att montera. Genom att välja KISI som ett komplement till dina handtag, slipper du oroa dig för att ditt barn öppnar upp fönstret otillåtet själv.
Silver med
barnspärr (Kisi)
+301
F9 Mörksilver
med knapp
+321
Oliv Secustic
+150
Vitt med knapp
+321
Silver med knapp
+321
Brunt med knapp
+321

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+241

Varmkantslist

Nej
Ja
+197

Glas

Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Standard

Standard

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+0
Utvändigt
+0
Båda sidor
+0

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+196
Utvändigt
+252
Båda sidor
+448

Ornamentglas

Frostat
+219
Cotswold
+164

Tröskel

Standard (74mm)
Låg alu-
tröskel (20mm)
+578

Persienn

Nej
Persienn
+598

Rullgardin

Nej
Rullgardin
+1 398

Beslag

Standard
Dolda
+495

Infästning med karmhylsa

Nej
Ja
+199

Spår för fönsterbleck

Nej
Ja
+169

Spaltventil

Nej
Vit
+220

Tätningslist

Grå
Vy:
 

Inåtgående fönsterdörr med tilt-funktion för vädring, tillverkat av underhållsfri PVC.  Ingår i vår serie Fjäll. Det här är dörren för dig som vill ha en designad fönsterdörr med raka linjer i skandinavisk design. Perfekt för dig som vill kunna vädra med dörren utan att regn och smuts blåser in. Då dörren är utrustad med vädringsfunktion kan man med fördel ha fasta fönster intill istället för öppningsbara, vilket reducerar dina kostnader. En fönsterdörr ur serien Fjäll är vår mest isolerade fönsterdörr. Perfekt för dig som bygger nytt eller helt enkelt ställer extra höga krav på isolering. Fönsterdörren är uppbyggd av ett 6-kammarsystem med tre tätningslister och med extremt kraftig stålförstärkning för högre säkerhet och stabilare konstruktion. Går att få med handikappanpassad tröskel på 20 mm.

Helglasade dörrar är utrustade med personsäkerhetsglas in & utvändigt. Dörrbladet kan öppnas upp 180 grader med synliga gångjärn såvida dörren placeras längs med innerväggens linje. Perfekt för dig som vill skapa stor öppning i fasaden och trolla bort dörrbladet. Dörrbladet kan utrustas med dolda gångjärn för en renare design. Vid val av dolda gångjärn begränsas öppningen till 90 grader. SP testat och P-märkt. Utrusta din fönsterdörr med våra utrustningspaket ”Design & Prestanda” eller ”Förenklat Montage” för en ännu högre finish samt ett enklare och snabbare montage.

Smyga för superslimmade karmar
Då karmen är bredare än dörrbladet är denna fönsterdörr konstruerad för att karmens utsida ska smygas bort. Det gör att man får en extremt slimmad fönsterdörr på fasaden utsida där i princip enbart dörrbladet syns. Perfekt för dig som bygger nytt och vill ha minimalistisk design.

Måttanpassa utan extra kostnad
Anpassa din fönsterdörr efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din fönsterdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt dörren för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på din fönsterdörr 
Beroende på val av tröskel mäter man från gångbar yta inomhus till hålets ovankant. Dra av minst 10mm i ovankant inget i underkant om du har låg tröskel och cirka 50 mm (standard tröskel är 70mm) om det är standard tröskel. Ex med låg tröskel: Hålet från golvet till hålets ovandel är 2100mm. Dra av 10mm i ovankant och inget i underkant då tröskeln ska linjera med gångbar yta. Det gör att fönsterdörren ska ha en höjd på 1990 mm. Breddmåttet ska ha ett karmyttermått så det är minst 10mm runt om vilket innebär att om breddmåttet på hålet är 1000 mm ska dörren vara 980 mm. Storlek anges alltid bredd gånger höjd.

Låg tröskel eller standard tröskel
Vi rekommenderar låg tröskel på 20 mm då det ger ett bättre flöde ut till trädgården. Den låga tröskeln är klassificerad som handikappanpassad tröskel. Att tänka på är att tröskelns underkant ska harmoniera med golvets ovankant, även kallat gångbar yta, då dörrbladen öppnas inåt. Det gör att dörren kan behöva vara något lägre då tröskeln är låg. Vid val av vanlig tröskel kan tröskeln delvis sänkas ner vilket gör att du behöver en högre fönsterdörr.

U-värde
Då dörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,78 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0 vilket gör att du får en dörr som är betydligt mer isolerad och bra mycket bättre än bygghandelns fönsterdörrar. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas
Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Alla helglasade fönsterdörrar är utrustade med härdat personsäkerhetsglas invändigt och utvändigt enligt lagkrav i BBR. För ökad inbrottssäkerhet välj till våra laminerade eller inbrottssäkra glas.

Kulörer
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Observera att även om du önskar vit kulör så går detta att lackera i matt vit lack. Snyggt och elegant på denna dörrmodell. Kan även folieras i olika kulörer.

Garanti 
30 års garanti på kulörbeständighet på PVC vit 
10 års garanti på övriga kulörer och konstruktion

Skötselråd
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Fjäll 6-kammarsystem
Tätning: 3 tätningslister
Beslag: Synliga

Handtag: Vitt

Dimensioner
Karmdjup: 76mm
Karm: 74mm
Profilhöjd (karm + båge): 116mm

Tröskel
Standard PVC: 74mm
Låg-aluminium: 20mm  (Tillval)

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. TMP4/16Ar/Float4. Stålkantlist. U-värde 1,1/kvm
3-glas: 48mm glaskassett. TMP4/18Ar/Float4/18Ar/TMP4. Stålkantlist. U-värde 0,5/kvm

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,33
3-glas: 0,78

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB

Personsäkerhetsglas
Helglasade dörrar härdat personsäkerhetsglas in & utvändigt


Prestandadeklaration 3-glas 48mm