Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Utåtgående pardörr PVC - Fjäll

Utåtgående parfönsterdörr tillverkat av underhållsfri, nyproducerad PVC i ytterhöljet och återvunnen PVC i kärnan.

Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
10 566 kr
Riktpris: 21 132 kr
Du sparar 10 566 kr!
(8 453 kr ex. moms)
Alltid 50% på nätet!

Beställningsvara. Normal leveranstid (vanlig vit) 4-6 veckor. Övrigt 6-8 veckor.
Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Bröstning (Dm)
Serie
Glas
Utrustningspaket
Gångdörr
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Inga extra tillval
Design & prestanda (rekommenderas) 995 kr

Dolda beslag
990 kr

Låg tröskel
1175 kr

Varmkantslist
412 kr


Värde 2577 kr!
Du sparar 1582 kr!

Varför ska du välja detta paketet?

Sett utifrån. Använd knapparna till höger för att byta vy.

Gångdörr sett utifrån

Vänster
Höger

Handtag

Handtagspaket med F1 säkerhetshantag och valfri låsning.

F1 Silver invändigt med Europa-låscylinder.+175
F1 Silver båda sidor med Europa-låscyliner invändigt och utvändigt.+299
F1 Silver båda sidor med Europa-låscylinder invändigt.+175
F1 Silver invändigt utan lås.+175

Låsning

Europa-
cylinder
ASSA-
cylinder

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+517

Varmkantslist

Nej
Ja
+412

Glas

Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Standard

Standard

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+0
Utvändigt
+0
Båda sidor
+0

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+435
Utvändigt
+525
Båda sidor
+960

Ornamentglas

Frostat
+468
Cotswold
+351

Tröskel

Standard (74mm)
Låg alu-
tröskel (20mm)
+1175

Persienn

Nej
Persienn
+1 225

Rullgardin

Nej
Rullgardin
+2 891

Beslag

Standard
Dolda
+990

Infästning med karmhylsa

Nej
Ja
+199

Spår för fönsterbleck

Nej
Ja
+169

Spaltventil

Nej
Vit
+220

Tätningslist

Grå
Vy:
 

Utåtgående parfönsterdörr tillverkad av underhållsfri PVC. Ingår i vår serie Fjäll. Det här är pardörren för dig som vill ha en designad fönsterdörr med raka linjer i skandinavisk design. Kan förses med kraftig broms i handtaget och ASSA cylinder. En pardörr ur serien Fjäll är vår mest isolerade fönsterdörr. Perfekt för dig som bygger nytt eller helt enkelt ställer extra höga krav på isolering. Fönsterdörren är uppbyggd av ett 6-kammarsystem med tre tätningslister och med extremt kraftig stålförstärkning för hög säkerhet och stabil konstruktion. Dörrbladen är aningen bredare jämfört med övriga sortimentet. Går att få med handikappanpassad tröskel på 20 mm. Helglasade pardörrar är utrustade med personsäkerhetsglas in och utvändigt. Dörrbladet på gångdörren kan öppnas upp 180 grader med synliga gångjärn såvida dörren placeras längs med fasadens linje. Perfekt för dig som vill skapa stor öppning i fasaden och trolla bort dörrbladet.

Väljer man broms i handtaget begränsas öppningen till 90 grader. Bromsen kan dock enkelt lossas med två skruvar för att öppna upp dörren helt. Dörrbladet kan utrustas med dolda gångjärn för en renare design. Vid val av dolda gångjärn begränsas öppningen till 90 grader. Den passiva dörren är har ingen friktionsbroms och kan ställas upp 180 grader. SP testat och P-märkt. Utrusta din parfönsterdörr med våra utrustningspaket ”Design & Prestanda” eller ”Förenklat Montage” för en ännu högre finish samt ett enklare och snabbare montage. 

Måttanpassa utan extra kostnad 
Anpassa din parfönsterdörr efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din fönsterdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt dörren för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på din parfönsterdörr 
Beroende på val av tröskel mäter man från gångbar yta inomhus till hålets ovankant. Dra av minst 10mm i ovankant och lägg på 20 mm om du har låg tröskel och cirka 50 mm (standard tröskel är 70mm) om det är standard tröskel. Ex med låg tröskel: Hålet från golvet till hålets ovandel är 2100mm. Dra av 10mm i ovankant och lägg på 20 mm i underkant då tröskeln kan sänkas ner 20 mm. Det gör att fönsterdörren ska ha en höjd på 2110 mm. Breddmåttet ska ha ett karmyttermått så det är minst 10mm runt om vilket innebär att om breddmåttet på hålet är 1000 mm ska dörren vara 980 mm. Storlek anges alltid bredd gånger höjd.

Låg tröskel eller standard tröskel 
Vi rekommenderar låg tröskel på 20 mm då det ger ett bättre flöde ut till trädgården. Den låga tröskeln är klassificerad som handikappanpassad tröskel. Att tänka på är att tröskelns ovankant ska harmoniera med golvets ovankant, även kallat gångbar yta. Det gör att dörren kan behöva vara något lägre då tröskeln är låg. Vid val av vanlig tröskel kan tröskeln sänkas ner vilket gör att du behöver en högre fönsterdörr.

U-värde 
Då pardörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,78 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0 vilket gör att du får en dörr som är betydligt mer isolerad och bra mycket bättre än bygghandelns parfönsterdörrar. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas 
Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Alla helglasade parfönsterdörrar är utrustade med härdat personsäkerhetsglas invändigt och utvändigt enligt lagkrav i BBR. För ökad inbrottssäkerhet välj till våra laminerade eller inbrottssäkra glas.

Kulörer 
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Observera att även om du önskar vit kulör så går detta att lackera i matt vit lack. Snyggt och elegant på denna dörrmodell. Kan även folieras i olika kulörer. 

Garanti 
30 års garanti på kulörbeständighet på PVC vit
10 års garanti på övriga kulörer och konstruktion

Skötselråd 
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Fjäll 6-kammarsystem
Tätning: 3 tätningslister
Beslag: Synliga
Handtag: F1 (silver)

Dimensioner
Karmdjup: 76mm
Karm: 74mm
Profilhöjd (karm + båge): 143mm 

Tröskel
Standard PVC: 74mm
Låg-aluminium: 20mm  (Tillval)

Broms i handtag
Går att få som tillval.

Låsning
Europacylinder
Tillval:
ASSA Abloy


U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. TMP4/16Ar/Float4. Stålkantlist. U-värde 1,1/kvm
3-glas: 48mm glaskassett. TMP4/18Ar/Float4/18Ar/TMP4. Stålkantlist. U-värde 0,5/kvm

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,2
3-glas: 0,78

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB

Personsäkerhetsglas
Helglasade dörrar härdat personsäkerhetsglas in & utvändigtPrestandadeklaration 3-glas 48mm