Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Utåtgående fönsterdörr PVC - Fjord

Utåtgående fönsterdörr tillverkat av underhållsfri, nyproducerad PVC i ytterhöljet och återvunnen PVC i kärnan. 

Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
6 632 kr
Riktpris: 12 057 kr
Du sparar 5 425 kr!
(5 306 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid (vanlig vit) 4-6 veckor. Övrigt 6-8 veckor.
Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Bröstning (Dm)
Serie
Glas
Utrustningspaket
Hängning
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Inga extra tillval
Design & prestanda (rekommenderas) 1095 kr

Dolda beslag
545 kr

Låg tröskel
855 kr

Varmkantslist
235 kr


Värde 1635 kr!
Du sparar 540 kr!

Varför ska du välja detta paketet?

Sett utifrån. Använd knapparna till höger för att byta vy.

Hängning sett utifrån

Vänster
Höger

Handtag

Handtagspaket med F1 säkerhetshantag och valfri låsning.

F1 Silver invändigt med Europa-låscylinder.+193
F1 Silver båda sidor med Europa-låscyliner invändigt och utvändigt.+329
F1 Silver båda sidor med Europa-låscylinder invändigt.+193
F1 Silver invändigt utan lås.+193

Låsning

Europa-
cylinder
ASSA-
cylinder

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+357

Varmkantslist

Nej
Ja
+235

Glas

Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Standard

Standard

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+0
Utvändigt
+0
Båda sidor
+0

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+301
Utvändigt
+363
Båda sidor
+664

Ornamentglas

Frostat
+323
Cotswold
+243

Tröskel

Standard (67mm)
Låg alu-
tröskel (20mm)
+855

Persienn

Nej
Persienn
+711

Rullgardin

Nej
Rullgardin
+1 507

Beslag

Standard
Dolda
+545

Infästning med karmhylsa

Nej
Ja
+219

Spår för fönsterbleck

Nej
Ja
+186

Spaltventil

Nej
Vit
+242

Tätningslist

Grå
Vy:
 

Utåtgående fönsterdörr tillverkad av underhållsfri PVC.  Ingår i vår serie Fjord. Det här är dörren för dig som vill ha en designad fönsterdörr med raka linjer i skandinavisk design. Kan förses med kraftig broms i handtaget och ASSA cylinder. Dörrbladet är aningen bredare jämfört med övriga sortimentet. Uppbyggt av ett 5-kammarsystem med extremt kraftig stålförstärkning för hög säkerhet och stabil konstruktion. Går att få med handikappanpassad tröskel på 20 mm.

Helglasade dörrar är utrustade med personsäkerhetsglas in & utvändigt. Dörrbladet kan öppnas upp 180 grader med synliga gångjärn såvida dörren placeras längs med fasadens linje. Perfekt för dig som vill skapa stor öppning i fasaden och trolla bort dörrbladet. Väljer man broms i handtaget begränsas öppningen till 90 grader. Bromsen kan dock enkelt lossas med två skruvar för att öppna upp dörren helt. Dörrbladet kan utrustas med dolda gångjärn för en renare design. Vid val av dolda gångjärn begränsas öppningen till 90 grader. SP testat och P-märkt. Utrusta din fönsterdörr med våra utrustningspaket ”Design & Prestanda” eller ”Förenklat Montage” för en ännu högre finish samt enklare och snabbare montage. 

Måttanpassa utan extra kostnad
Anpassa din fönsterdörr efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din fönsterdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt dörren för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på din fönsterdörr 
Beroende på val av tröskel mäter man från gångbar yta inomhus till hålets ovankant. Dra av minst 10mm i ovankant och lägg på 20 mm om du har låg tröskel och cirka 50 mm (standard tröskel är 70mm) om det är standard tröskel. Ex med låg tröskel: Hålet från golvet till hålets ovandel är 2100mm. Dra av 10mm i ovankant och lägg på 20 mm i underkant då tröskeln kan sänkas ner 20 mm. Det gör att fönsterdörren ska ha en höjd på 2110 mm. Breddmåttet ska ha ett karmyttermått så det är minst 10mm runt om vilket innebär att om breddmåttet på hålet är 1000 mm ska dörren vara 980 mm. Storlek anges alltid bredd gånger höjd.

Låg tröskel eller standard tröskel
Vi rekommenderar låg tröskel på 20 mm då det ger ett bättre flöde ut till trädgården. Den låga tröskeln är klassificerad som handikappanpassad tröskel. Att tänka på är att tröskelns ovankant ska harmoniera med golvets ovankant, även kallat gångbar yta. Det gör att dörren kan behöva vara något lägre då tröskeln är låg. Vid val av vanlig tröskel kan tröskeln sänkas ner vilket gör att du behöver en högre fönsterdörr.

U-värde 
Då dörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,92 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0 vilket gör att du får en dörr som är välisolerad och bra mycket bättre än bygghandelns fönsterdörrar. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas
Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Alla helglasade fönsterdörrar är utrustade med härdat personsäkerhetsglas invändigt och utvändigt enligt lagkrav i BBR. För ökad inbrottssäkerhet välj till våra laminerade eller inbrottssäkra glas.

Kulörer 
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Observera att även om du önskar vit kulör så går detta att lackera i matt vit lack. Snyggt och elegant på denna dörrmodell. Kan även folieras i olika kulörer. 

Garanti
30 års garanti på kulörbeständighet på PVC vit 
10 års garanti på övriga kulörer och konstruktion

Skötselråd
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Fjord 5-kammarsystem
Tätning: 2 tätningslister
Handtag: Secustic F1 Silver
Beslag: Synliga

Dimensioner
Karmdjup: 76mm
Karm: 67mm
Profilhöjd (karm + båge): 143mm

Tröskel
Standard PVC: 67mm
Låg-aluminium: 20mm  (Tillval)

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. TMP4/16Ar/Float4. Stålkantlist. U-värde 1,1/kvm
3-glas: 48mm glaskassett. TMP4/18Ar/Float4/18Ar/TMP4. Stålkantlist. U-värde 0,5/kvm

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,23
3-glas: 0,81

Personsäkerhetsglas
Helglasade dörrar härdat in & utvändigt


Broms i handtag
Standard: Nej.
Finns som tillval.

Låsning
Europacylinder.
Tillval: ASSA Abloy

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB

 

Prestandadeklaration 2-glas 24mm

Prestandadeklaration 3-glas 48mm