Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

2-delad skjutdörr PVC - Fjäll

2-delad skjutdörr tillverkat av underhållsfri och nyproducerad PVC. Ingår i vår serie Fjäll. Uppbyggt av ett 6-kammarsystem med kraftig stålförstärkning.

Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
13 654 kr
Riktpris: 27 308 kr
Du sparar 13 654 kr!
(10 924 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid  6-8 veckor. Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Serie
Glas
Utrustningspaket
Gångdörr
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval

Fast-i-Fast

Vanlig karm
Fast-i-fast
+1 093

U-värde & profil

Fast-i-fast: Väljer du fast-i-fast linjerar du dina fasta fönster med dina öppningsbara och skapar ett enhetligt intryck. Du kan också välja fast-i-fast till skjutpartier för att linjera de fasta och öppningsbara delarna.

Inga extra tillval
Design & prestanda (rekommenderas) 300 kr

Låsbart handtag silverfärgat
207 kr

Varmkantslist
388 kr


Värde 595 kr!
Du sparar 295 kr!

Varför ska du välja detta paketet?

Förenklat montage (rekommenderas)199 kr

Urfräst för fönsterbleck
169 kr

Infästning med karmhylsa
199 kr


Värde 368kr!
Du sparar 169 kr!

Varför ska du välja detta paketet?

Avser den öppningsbara delen på partiet.

Hängning sett inifrån

Vänster
Höger

Handtag

Handtagspaket. Handtaget monteras på insidan.

Vit endast insida
Vit
låsbart endast insida
+207
Silver endast insida
+75
Silver
låsbart endast insida
+207

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+550

Varmkantslist

Nej
Ja
+388
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Glas

Standard
Frostat
+498
Cotswold
+373

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+0
Utvändigt
+0
Båda sidor
+0

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+446
Utvändigt
+575
Båda sidor
+1 021

Självstängande mekanism

 Ange större bredd för att kunna välja självstängande mekanism

Persienn

Nej
Persienn
+1 364

Rullgardin

Nej
Rullgardin
+2 226

Tätningslist

Grå

Infästning med karmhylsa

Nej
Ja
+199

Spår för fönsterbleck

Nej
Ja
+169
Vy:
 

Skjutdörrsparti med tilt-funktion för vädring tillverkad av underhållsfri PVC. Ingår i vår serie Fjäll. Det här är dörren för dig som vill ha en designad skjutdörr med raka linjer i skandinavisk design. Vår mest isolerande skjutdörr. Den är perfekt för dig som vill kunna vädra med skjutdörren utan att regn och smuts blåser in. Då dörrbladet är utrustad med vädringsfunktion kan man med fördel ha fasta fönster intill vilket reducerar dina kostnader. Dörren kan förses med självstängande funktion (rekommenderas) vilket underlättar öppning och stängning. Dörrbladet öppnas och hamnar i ett inre spår och glider lätt på skenorna. Vid stängning går dörrbladet in i ett vädringsläge som sedan stängs med handtaget.

Skjutdörren är uppbyggd av ett 6-kammarsystem med extremt kraftig stålförstärkning samt tre tätningslister för bästa isolering. Går att få millimeter-anpassat utan extra kostnad. Skjutdörrar är utrustade med personsäkerhetsglas in & utvändigt och har smala karmar och snygg design.  SP testat och P-märkt. Utrusta din skjutdörr med våra utrustningspaket ”Design & Prestanda” eller ”Förenklat Montage”. Läs mer om våra skjutdörrar i PVC 

Måttanpassa utan extra kostnad
Anpassa din skjutdörr efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa din skjutdörr i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt dörren för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på din skjutdörr 
Dra av cirka 10-15mm runt om hela skjutdörren för att skapa plats för drevning (isolering). Exempel: Hålmått i fasaden är 3000x2100mm (BxH) så ska skjutdörren vara maximalt 2980x2080mm.Ta hänsyn till att man kan sänka ner tröskeln maximalt 10mm från inre gångbar yta.

Sänk ner en del av tröskeln för bästa resultat 
Vi rekommenderar att sänka ner tröskeln cirka 10mm så golvets ovansida linjerar med glidskenans undersida. Detta reducerar tröskeln något samt att det ser bättre ut när skenan möter golvet.

U-värde 
Då skjutdörren är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,78 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0 vilket gör att du får en skjutdörr som är betydligt mer isolerad och bra mycket bättre än bygghandelns skjutdörrspartier. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Kulörer 
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få lackerat i matt valfri RAL kulör. Observera att även om du önskar vit kulör så går detta att lackera i matt vit lack. Snyggt och elegant på denna dörrmodell. Kan även folieras i olika kulörer.

Glas 
Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Alla helglasade fönsterdörrar är utrustade med härdat personsäkerhetsglas invändigt och utvändigt enligt lagkrav i BBR. För ökad inbrottssäkerhet välj till våra laminerade eller inbrottssäkra glas.

OBS! 
Är skjutpartiet bredare än 2500mm levereras partiet med glaskassetten omonterad vid sidan om. 

Garanti 
30 års garanti på kulörbeständighet på PVC vit 
10 års garanti på övriga kulörer och konstruktion

Skötselråd 
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Nordiska Fönster
Profil: Fjäll 6-kammarsystem
Tätning: 3 tätningslister
Handtag: Vit - endast insida

Dimensioner
Karmdjup: 76mm
Karm: 74mm
Profilhöjd (karm + båge): 116mm

Tröskel
Standard PVC: 74mm

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. TMP4/16Ar/Float4. Stålkantlist. U-värde 1,1/kvm
3-glas: 48mm glaskassett. TMP4/18Ar/Float4/18Ar/TMP4. Stålkantlist. U-värde 0,5/kvm

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,33
3-glas: 0,78

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB

Personsäkerhetsglas
Helglasade dörrar härdat personsäkerhetsglas in & utvändigtPrestandadeklaration 3-glas 48mm