Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

Källarfönster 1-luft PVC fönster - Drutex

Inåtgående bottenhängt källarfönster med tilt-funktion tillverkat av underhållsfri PVC från tillverkaren Drutex. Fönstret är uppbyggt av ett 5-kammarsystem med dubbla tätningslister och med kraftig stålförstärkning. 

Pris (inkl.moms):
719 kr
Riktpris: 1 437 kr
Du sparar 718 kr!
(576 kr ex. moms)
Alltid 50% på nätet!

Beställningsvara. Normal leveranstid (vanlig vit) 4-6 veckor. Övrigt 6-8 veckor.
Frakt inom Sverige från 795 kr
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
Serie
Glas
Hängning
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Källarfönster går endast att få med tilt.
Hängningen anger vilken sida gångjärnet sitter på. Då fönstret är inåtgående och sidohängt ses hängningen inifrån.

Exempel: Ett högerhängt fönster har handtaget på vänster sida (sett inifrån)

Handtag

Vit standardhandtag
Ingår utan kostnad
F1 silver standard-
handtag
+0
F1 Silver Låsbart
Secustic
+321
F1 Silver Secustic
+150
F9 Mörksilver Secustic
+150

Handtagets position I standardutförande kommer handtaget monterat i överkant (Gäller bara fönster med endast tilt, e.g. källarfönster). Här kan du välja om du istället vill ha det monterat på vänster eller höger sida.

Vänster

+250
Överkant
Höger

+250

Kulör Utvändig & Invändig

Namn
Standard Vit PVC
RAL
9016
Pris
0:-
Art-nr
White
Namn
Standard Vit PVC
RAL
9016
Pris
0:-
Art-nr
White

Mellanglasspröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör utsida:
Kulör insida:

Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd:

Linjera spröjs

Välj att linjera spröjsen med ett annat fönster. Är du osäker kontakta säljare.

Det finns inget fönster i kundvagnen att linjera mot.

Glaskassett

2-glas
3-glas
+15
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Glas

Standard
Frostat
+37
Cotswold
+28
Smutsavvisande
+55

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+33
Utvändigt
+33
Båda sidor
+66

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+33
Utvändigt
+43
Båda sidor
+76

Tätningslist

Svart
Vy:
 

Inåtgående bottenhängt källarfönster med tilt-funktion tillverkat av underhållsfri PVC från tillverkaren Drutex. Ett källarfönster är i grunden ett avlångt liggande fönster och det innebär att fönstret är bottenhängt och att gångjärnen sitter i underkant. Handtaget hamnar i överkant, men kan som tillval placeras på valfri sida som gör att du enklare kommer åt handtaget vid hög placering av fönstret. Vid öppning sätts fönstret i tilt-läge för vädring och för dig som vill öppna upp helt går det att göra genom att klicka av säkerhetsspärren i ovankant. Tack vare möjligheten att öppna upp helt är källarfönster ett bra alternativ för utrymningsväg vid eventuell fara. Fönstret öppnas inåt vilket förenklar vid putsning av glaset. Om fönstret placeras i källaren, hamnar det utifrån sett under 60cm från mark höjd. Detta innebär att man enligt lag måste ha personsäkerhetsglas.

Fönstret är uppbyggt av ett 5-kammarsystem med dubbla tätningslister och med kraftig stålförstärkning. Går att få millimeter-anpassat utan extra kostnad. Fönsterbågen är utrusade med flertalet tryckbeslag som gör att trycket mellan karm och båge blir starkt och tätt för bästa tänkbara isolering. Fönstren håller även hög inbrottssäkerhet som standard då det är svårt att forcera tryckpunkterna. Profilen har rundade hörn och en mjukare design än övrigt sortiment från Nordiska Fönster. Drutex är Europas största fönstertillverkare och har sin produktion i Polen. Alla fönster är SP testade och P-märkta vilket borgar för god kvalitet trots det låga priset.

Dolda beslag / gångjärn
Dolda gångjärn är tyvärr ej möjligt på detta källarfönster.

Måttanpassa utan extra kostnad
Anpassa ditt fönster efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa ditt fönster i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt fönstret för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Kulörer
Som standard, PVC vit RAL 9016. Går att få upp till 43 olika kulörer och träimitationer.

U-värde
Då fönstret är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,96 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Rekommendationen från Boverket är 1,0. För lägre u-värde välj fönster från våra serier Fjord eller Fjäll från vårt egna varumärke. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas
Välj mellan 2-glas eller 3-glas. Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Fönster är som standard inte utrustade med personsäkerhetsglas.

Så här mäter du storleken på ditt fönster
Fönstret ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att fönstret bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden. Väljer du inte urfräst spår för fönsterbleck rekommenderar vi att dra av 30 mm på höjden då fönsterblecket monteras i karmens underkant och måste ha tillräckligt fall.

Garanti
30 års garanti på PVC-vit kulörbeständighet. 10 år på kondensbildning mellan glasskikten och 5 års garanti på övrig konstruktion.

Skötselråd
PVC rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel men vid extrema fall kan aceton användas. OBS! Aceton kan matta ner ytan och får inte användas på kulörer. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.


Tillverkare: Drutex
Profil: Iglo 5 classic
Tätning: 2 tätningslister

Dimensioner
Karmdjup: 70mm
Profilhöjd (karm + båge): 116mm 

U-värde & Glas
2-glas: 24mm glaskassett. U-värde 1,0
3-glas: 40mm glaskassett. U-värde 0,7

U-värde hela konstruktionen
2-glas: 1,2
3-glas: 0,96

Ljud-värde
2-glas: -32dB
3-glas: -34dB