Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans
 

1-luft sideswing fönster aluminiumbeklätt - Norrland Plus

Aluminiumbeklätt Sideswing-fönster från vårt eget varumärke och ingår i vår serie Norrland. Går enbart att få med 3-glas. U-värde 0,97 på hela konstruktionen. Fungerar som ett utåtgående sidohängt fönster men kan roteras runt i sidled för att putsa utsidan.

Bilden på leveransklar pall är ett exempel och kan skilja sig från den verkliga specifika pallen.

Pris (inkl.moms):
2 753 kr
Riktpris: 5 005 kr
Du sparar 2 252 kr!
(2 203 kr ex. moms)
Just nu 45% på nätet

Beställningsvara. Normal leveranstid 7-9 veckor. Frakt inom Sverige från 795 kr
På grund av hög orderingång har vi just nu längre leveranstider än normalt. Beräknad leveranstid 10-15 veckor.
Decimeter
Millimeter
Bredd (Dm)

x
Höjd (Dm)
 
Serie
Glas
Hängning
Handtag
Kulör
Mittpost & spröjs
Tillval
Sett utifrån. Använd knapparna till höger för att byta vy.

Hängning sett utifrån

Vänster
Höger

Handtag

Tokyo Mini
Låsbart handtag
+201

Kulör

Invändig kulör
Utvändig kulör
Namn
Vit
RAL
Saknas
Pris
0:-
Art-nr
Saknas
StandardkulörerValfri RAL-lack
Valfri RAL

Spröjs   Spröjsen går att få i bredderna 8, 18, 26 och 45mm. Standard är 26mm. Spröjsen är mellanglasspröjs vilket innebär att de ligger mellan glasskikten vilket gör att de inte är i vägen vid putsning

Stående: Liggande:
Bredd: Kulör:
Typ:
 


Genomgående mittpost  Skapa klassiskt utseende med mittposter eller spröjs. Våra genomgående mittposter går att få som 70mm och 84mm breda. Standard genomgående mittpost är 70mm

Stående: Liggande:
Bredd: Modell:
 

Slät mittpost

Dekormittpost

Glaskassett

3-glas
Viktig information till dig som ska ha helglasade lösningar! Glas som går under 60cm från gångbar yta ska vara av personsäkerhetsglas. Detta innebär härdat eller laminerat glas. Denna regel gäller både invändigt och utvändigt.

Glas

Standard
Frostat
+75
Cotswold
+75

Härdat personsäkerhetsglas

Invändigt
+72
Utvändigt
+72
Båda sidor
+144

Laminerat personsäkerhetsglas

Invändigt
+109
Utvändigt
+109
Båda sidor
+218

Spaltventil

 Ange större bredd för att kunna välja spaltventil

Persienn

Nej
Persienn
+164

Vy:
 

Aluminiumbeklätt sideswing fönster från vårt egna varumärke och ingår i vår serie Norrland Plus och är vårt mest isolerande sideswing fönster. Passar dig som ställer höga krav på isolering och design men även är ute efter ett fönster av hög kvalitet. Tillverkat av kvistfritt och kärnvirke av furu. Karmarna är lamellimmade och fingerskarvade vilket skapar extra hög formstabilitet. Träet har sitt ursprung från Sibirien och är av långsamtväxande trä vilket ger bättre skydd mot röta. Våra aluminiumfönster är i grunden uppbyggda som ett riktigt träfönster som bekläs med aluminium. Vinklade profiler på utsidan för mer ljusinsläpp samt känslan av smalare karmar. Väl till dolda beslag för renare design samt bättre utseende. Våra sideswing fönster går att rotera runt helt i sidled och gör det enkelt att putsa fönstret då utsidan hamnar på insidan. De är utrustade med barnspärr som skyddar dina barn från att falla ut vid vädringsläge. Spärren funkar även när fönstret är i putsningsläge då det håller fönsterbågen på plats. Våra fönster är av extremt hög finish och design. Detta ser man tydligt på alla noga utvalda detaljer. Vid kulör på utsidan målas även träkärnan med samma kulör vilket gör det omöjligt att se insidans kulör från utsidan. Detta är unikt för Nordiska Fönster och är en av de många detaljer som göra våra vridfönster till något utöver det normala. Läs mer om våra aluminiumbeklädda träfönster här.

Måttanpassa utan extra kostnad 
Anpassa ditt fönster efter hålet i fasaden. Det kostar inget extra med millimeteranpassning och du kan enkelt beställa ditt fönster i specialmått direkt i vår e-handel. Observera att du ska ha cirka 10 mm runt karmen för drevning. Vid millimeteranpassning anges karmyttermått som är produktens yttermått.

Så här mäter du storleken på ditt sideswing fönster 
Fönstret ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att fönstret bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden.

U-värde 
Då fönstret är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 0,97 på hela konstruktionen med ett 3-glas. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Kulörer 
Utsidan går att få lackerat i valfri RAL kulör. Observera att du även kan få alla våra fönster lackerade med matt glans. Som standard är utsidan i halvblank glans. Insidan av trä är som standard målat i NCS S 0502-Y men går även få i olika lasyrer eller valfri NCS kulör.

Glas 
Välj mellan 2-glas (Norrland) eller 3-glas (Norrland Plus). Vi rekommenderar alltid 3-glas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. 2-glas används främst till byggnader så som garage, förråd etc. som inte innefattas som bosatt yta. Fönster är som standard inte utrustade med personsäkerhetsglas.

Garanti 
30 års mot rötskada 
10 års mot kondens mellan glas samt beslagens funktionalitet
5 år kulörbeständighet

Skötselråd 
Aluminiumbeklädda träfönster rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel. Vid mindre repor på aluminiumet kan rengöringsmedlet VIM användas. Applicera medlet på en trasa och gnugga försiktigt. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov enligt instruktioner från Nordiska Fönster.

Att tänka på
Vid köp av lackade produkter i aluminiumbeklätt trä kan det förekomma nyansskillnader mellan träpartierna och aluminiumpartierna på produkten. Detta beror på att det är två olika färgskalor som matchas och det kan aldrig bli exakt samma kulör. Även materialet som blir lackat spelar in här då det har olika yta. Väljer man även att bryta en kulör för att få fram en specialkulör kan skillnaden komma att bli ännu större.Tillverkare: Nordiska Fönster

Dimensioner
Karmdjup: 105mm
Profilhöjd (karm + båge): 105mm

U-värde hela konstruktionen
3-glas: 0,97

U-värde glas
3-glas: 0,7

Ljud-värde
3-glas: -34dB

Handtag
Hoppe Tokyo mini — F1 silver

Glanstal:
Vitmålat trä: Glans 20
Vitmålat aluminium: Glans 70

Annan NCS kulör än vit på trä: Glans 23
Annan RAL kulör än vit på alu: 70

Lasyr och klarlack på trä: Glans 40