Trygg e-handel
Delbetala tryggt

30-dagars faktura

Hemleverans

Aluminiumbeklätt träfönster

Ett aluminiumbeklätt träfönster är nästan helt underhållsfritt men man bibehåller träkänslan. Det är ett träfönster som sedan är beklätt med aluminium för att stå emot yttre påfrestningar från värme, kyla, regn, snö och sol under många år. Skapa själv ett fönster med en karaktär som följer dina önskemål.

fönstrets uppbyggnad

I grunden är fönstret uppbyggt som ett riktigt träfönster som beklätts med aluminium. Mellan träkärnan och aluminiumet har man en luftspalt för att eventuell kondens ska kunna torka. Då det är två olika material som beter sig på olika sätt har aluminiumet fäst med clips på träet som gör det möjligt för de olika materialen att jobba på olika sätt.

Uppbyggnaden av Trä-aluminiumfönster

Kvistfritt

Aluminiumbeklätt träfönster är tillverkade av kvistfritt och kärnvirke furu. Karmarna är lamellimmade och fingerskarvade vilket skapar extra hög formstabilitet.

Hos oss på Nordiska Fönster får du fönster som tillverkas efter dina behov. Du kan bygga ditt eget fönster direkt i vår webbshop.


Skapa karaktär på ditt fönster

Spröjs

Med mellanglasspröjs sitter spröjsen mellan glasen vilket gör att du slipper underhåll. Vi erbjuder även utanpåliggande och avtagbara spröjs gjorda helt i aluminium. Det går även att få vinklade och välvda spröjs — allt efter dina önskemål.


Mellanglasspröjs på aluminiumbeklättfönster

Kulörer

Välj valfri kulör på utsidan. Eller varför inte en kulör på insidan? För aluminium använder vi RAL-skalan och för lackering på trä NCS (Nordic Color System).Ral färgkarta

Dolda Beslag

Välj till dolda beslag för ytterligare längre livslängd men framför allt för ett mer estetiskt tilltalande fönster. Vi använder oss av kända varumärken så som ASSA, Spilka med flera för att säkerställa kvalitén.


Kvinna i gungstol framför ett fönster
10 års garanti på våra trä-aluminiumfönster